MINGGU YANG KOSONG


Kosong...Zero...Tak ada apa-apa...
( Dan Sewaktu dengannya )
Letih terasa tubuh ini..
Tapi tak mampu mengeluh....Dan Tak sepatutnya aku mengeluh
Ya....hanya aku & Penciptaku yang tahu rasa ini...
Hanya air mata menemani dikala keseorangan...
Tak ada siapa perlu tahu...
mmmmmmmmmmmmmm....
Bosannya...
Rasa nak demam ( Xda kaitan dengan tajuk ..hihihihi)
Cukup Lah...Dah laa Kosong....Jadi Xda banyak sangat idea nak post..
Peace...!!

- MENANTI 2013 -



Dipanjatkan berbanyak-banyak kesyukuran
Sebelum Tahun 2012 melabuhkan tirainya.... ( masih berbaki 33 hari lagi )
3 Impian utama aku telah berjaya aku nikmati kemanisannya...
Alhamdulillah...

01 Februari 2012 - Lapor Diri ke pejabat baru...Dari bekerja di tempat tanah tumpahnya darahkuu...bertukar ke negeri perak....demi suami terciNta...Alhamdulillah...proses nya tidak lah terlalu lama selepas memohon...

05 September 2012 - Melahirkan Mohamad Zaryth ikhwan Bin Mohd Aidy dengan selamat. Alhamdulillah sangat2...dapat melahirkan dia secara normal...besarnya AnugerahMu Ya Allah....

25 November 2012 - Leganya hati ini Ya Allah...tertunai jua hajat dihati ingin memiliki sebuah rumah sendiri...untuk membina keluarga bahagia didalamnya..pada tarikh ini..adalah hari pertama kami sekeluarga berpindah ke rumah baru kami...Semuanya sederhana & selesa...Terima Kasih atas RezekiMU Ya Allah..

aaaaahh...tarik nafas lega sementara berfikir untuk tahun depan...uhuhuuh...Xsalahkan fikir awal-awal...

waiTing For

- CARI ILMU CARI DUIT -

Mentang-mentang dah ada internet sekarang ni...rajin pulak up date entry yer...
Saat ini...waktu ini..rajin jalan-jalan ke blog rakan blogger yang lebih berpengalaman..
Lagi banyak membaca..lagi banyak ilmu yang kita dapat...apa yang tak pernah aku tahu..aku dapat tahu..
Alhamdulillah...tak rugi lau rajin membaca nii...( macam la aku ni rajin sangat...eekkeke )
Paling tak tahan...berani masuk blog otai yang pernah masuk tv tuuu macam... BeNAshaaRi ...tapi apa salahnya kan....kadang-kadang pengalaman orang ni pun boleh memberi pengajaran & pelajaran kepada kita....cam sekarang..berguna untuk aku...
Ok laa...sesiapa yang baca entry ni.. jadi la rajin menaip yer,,,weeeee...

Kita sambung lain kali pulak..tak tahu la pulak nanti cerita pasal apa kan....
Assalamualaikum...

PENGHABISAN CUTI BERSALIN

Hari-hari terakhir menghabiskan cuti bersalin ni...berjalan jelaa...sekitar perak ni je..
Sambil bawa adik-adik yang sedang bercuti sekolah di perak ni...
Tak tahu nak bawak diaorang pergi jalan mana...
Bawa jela...budak-budak kisah apa...nak-nak tempat yang diaorang tak pernah pergi...ngeeee..:P
Jom layan sedikit kenangan kami yang sedang melepak...huihuihui..




Ni dekat Taman Gunung Lang

ahahahah...xrotate....ni kat Zoo Taiping

Ok...cukup...cukup sudaaa...cukup sampai di sini sajaaa...
<< Jumpa Lagi >>

SUSU IBU..TERBAIK..!!!!

Alhamdulillah...Syukur dengan salah satu anugerah Allah S.W.T kepada kaum ibu ini...
Susu ibu....
Dari lahir sehingga sekarang ( 2Bulan 2 minggu 2hari )...Zaryth masih menyusu susu ibu sepenuhnya...
Moga azam ibu untuk menyusukan Zaryth sehingga umur 2tahun tercapai....aminn....
Diakui membaca banyak membantu ibu dalam menyediakan yang terbaik untuk Si Kecil....
Tanpa ilmu..mesti ibu cepat putus asa..tapi Alhamdulillah....Allah S.W.T tunjuk jalan supaya ibu kekalkan penyusuan susu ibu walaupun ibu sudah mula bekerja selepas bercuti melahirkan Zaryth..
Sepanjang menyusu badan...ibu perasan : Apa Yang Penting??
1. Pemakanan Ibu - ibu kena pantang lg laa...demi Si Kecil ni.. risau Si Kecil kembung..huhuh..tp ok laa...tolong ibu kekalkan berat badan...uhuhhu...
2. Kelengkapan Penyediaan Bekalan Susu Ibu.
 - Pam Susu ( ibu beli 1jerk..yang biasa...jenama anakku...ibu selesa guna yang tu...walaupun ayah ada beli 1 lg )
Ibu bawa yang ni ke pejabat

Ibu bagi yang untuk hantar susu pada pengasuh Zaryth

 - Cooler Bag ( Sekarang ibu ada 2 beg dah...1 untuk pengasuh...1 lagi untuk ibu transfer susu ibu dari pejabat ke rumah... :) ..)
 - Reuseable Ice ( Yang ini ibu ada 6paket...3 untuk hantar kat pengasuh...3 lagi ibu bawak gi pejabat )
suka shopping online barang2 ni kat www.autumnz.com
Puting susu NUK
 - Puting Susu ( Ibu & Ayah beli 2 jenis yang Anakku punya..tapi Zaryth xberapa nak terima sebab xberapa lembut...Last2..1hari sebelum tinggalkan Zaryth dengan pengasuh...Ibu carikan Zaryth puting klasik warna kuning jenama NUK )
Ibu punya la risau..takut Zaryth tak nak hisap, nanti menangis duk ngan pengasuh...Ibu nak balik jenguk opis jauh sayang....( mwaah3...cium banyak2 sama Zaryth..huhuhu )..Tapi tunggu punya tunggu...pengasuh xde col pom ibu..ibu tak puas hati...ibu la yang col pengasuh...Mak Ina (pengasuh) cakap Zaryth OK sesangat..merengek minta susu jer...hisap puting botol ok ..xde masalah....Alhamdulilah...Pandai My SuperbBoy!!!...
Hari Ini 21 November 2012...Hari Ke-3 Zaryth Minum Susu Botol...Ibu balik kerja...terus bagi "hadiah"..huuhuh...bagi susu direct...
Walaupun Zaryth merajuk,,direct feeding adalah yang terbaik untuk ibu & bayi...
HARAP IBU KUAT >>PEGANG AZAM >> IN SYAA ALLAH....
YANG PENTING...NIAT...USAHA...RAJIN..PASTI "0" MASALAH

p/s : jangan segan2 kongsi pengalaman jaga anak yer,,,tak rugi...best ada laaa....

- ANAK KAMI - Mohamad Zaryth Ikhwan Bin Mohd Aidy

Alhamdulillah...
Selepas menunggu selama 41 minggu...Akhirnya anak sulung kami keluar menikmati dunia baru..
Tarikh anggaran kelahiran 26 Ogos 2012...tapi 5 September 2012 jua yang sebenar-benarnya..
Apa-apa pun...aku bersyukur,,anak kami dapat aku lahirkan secara normal pada pukul 6.05petang dengan berat 3.73kg di Hospital Universiti Sains Malaysia,Kubang Kerian.
Tembam betul anak ibu & ayah ni...
Disebabkan baby keluar lambat...anak kami terpaksa ditahan dalam wad baby NICU...untuk pemantauan dan diberi antibiotik selama 3hari.. Alhamdulillah..anak kami sihat.. kuning pun tahap rendah..boleh diubati dengan susu ibu.. Anak kami kena tidur sesorang kat HUSM...sebab tak ade katil kosong untuk ibu teman...tapi esoknya ibu balik ke HUSM...dah boleh teman baby..1hari sebelum suntikan antibiotik terakhir.

8 September 2012
Anak kami sudah boleh balik ke rumah...
Bermula lah pantang kami di kampung...bermula juga hari-hari yang penuh mencabar sebagai ibu & ayah..Selama 40hari berpantang..anak kami tidak banyak ragam...merengek apabila lapar..
Sungguh indah Anugerah Allah S.W.T ini..Allahuakbar...

 8 September 2012 - 13 Oktober 2012 kami berada di rumah Tok ki & Opah..
Opah ikut balik Batu Gajah,untuk teman kami jaga Zaryth 5hari ini....
Di rumah baru,,banyak perkara yang menguji kesabaran.. Alhamdulillah.. Ayah Zaryth banyak bersabar,,menjadi kekuatan ibu Zaryth...

13 Oktober 2012
Selepas menempuh perjalanan jauh...mengharungi banjaran titiwangsa...Akhirnya kami bakal memulakan hidup berkeluarga, bertiga...

NEXT....NEXT....NEXT....Lain kali pulak sambung....weeee...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...