KERJA DELETE EMAIL SPAM

Assalamualaikum
Salam Sejahtera
Kekawan...followersskuu...
Ambe nak tanya sikit nehh...
Anda-anda ada tak terima emel, or spam emel yang membuatkan Inbox anda penuhh...
Waaahhh..skali log in...wah banyaknya emel,,,dari sape yeaaa?
Akhirnya hampeh.....
Tengok-tengok...
Iklan jual Ubat...suplimen....Kalau tuk kesihatan tak pe la jugak....
Tapi ni yang memacam...ubat kuat laa..."gelang " laaa...pacak laa apa laaa..isk...
Tu bab jual ubat...
Bab minta tolong pinjam duit tuk selesaikan masalah di luar negara...pas selesai masalah,,,anda akan dibayar berganda-ganda,,,,,oiiihhh,,,,rasanya tak kasar kalau ada orang yang percaya ni
boleh dikatakan sebagai bodoh...emel ni bukan sekali...kekadang 2-3 emel seminggu ..ayat sebijik sama...tapi nama yang berkenaan je ditukar....haaa..nampak sangat permainan pihak yang hantar emel tuhhh...
Haaa...hari ini...dalam proses duk delete...ada pulak emel yang memuji-muji anda...entah apa-apa..puji pulak tang yang tak patut,,,dan siap bagi link tuk kongsi gambar diaorang pulakk...

Setakat ni tu jelaa yang ambe berbulu mata neh....
Tambah bukan rajin sangat ambe nak mendelete jee...

Noted!! Geram!!

TEMAN ZARYTH MAIN

Assalamualaikum..
Hari ini takde apa idea lagi nak post....
Cuma nak note pasal aktiviti Zaryth bila hari minggu...
Biasa bawak dia main kat Billion Seri Iskandar jew...sebab sana je murah sikit nak masuk tempat mainan nehh...
Kebiasaan tempat neh 20minit RM4 ...tapi yelaa..bila dah masuk tak sedar sangat masa berlalu...
Oleh kerana tidak berapa mendapat sambutan...pihak terbabit kenakan RM6 per entry,,
Jadi,,layan jelaaa...
 










Kekadang Ibu & Ayah yang lebih...hehhehe...
Seronok tengok anak aktif...membesar...
-----------
Kekadang rindu masa dia baby...
----
NOteD..!!!

CARA JIMAT MINYAK KERETA

Assalamualaikum kekawan...
Hari ini ambe nak kongsi & sebagai peringatan la buat diri ambe sendiri,,,
Ambe bukan nak jual produk ke apa,...
cuma ingat lah...
BERTENANG semasa memandu...itulah yang patut..
Ini kerana dari pengalaman ambe sendiri...
Memandu laju...atau secara terburu-buru adalah banyak merugikan diri sendiri jew..
Tekan minyak lebih...tengok2 dah satu jarum minyak turun..
Itu belum kira kereta bersin...oouuuchhh..mang terasa,..
Ok..kesimpulannya...tak yah laa nak berlumba sangat dijalan raya ...
Kelajuan mengikut had laju adalah terbaik
Tapi jangan pulak slow sangat yea..nanti boleh membangkitkan amarah pemandu lain pulak...
HATI-HATI yea!!!...

vroooommmmmmmmmmmmm..
NotED!!!

MALAM GALA CAHAYA CINTA TANPA SEMPADAN EKSKLUSIF BERSAMA DATO ROSSA

Assalamualaikum..
Hari ini ambe nak note sikit pasal cerita 14 Februari 2014 ( Jumaat ) baru ni..
Terima Kasih kepada pihak


Malam Gala Cinta Tanpa Sempadan anjuran Airish Global Sdn Bhd, sebuah persembahan eksklusif yang menggabungkan tiga penyanyi terkenal dari Malaysia dan Indonesia telah diadakan di Ballroom Tamin Sari, Hotel Royale Chulan, Kuala Lumpur pada 14 Februari 2014 jam 8.00 malam. Persembahan eksklusif ini menyaksikan gandingan penyanyi Dato’ Rossa, Dato’ Jamal Abdillah dan Afgan di sebuah pentas buat julung-julung kalinya.
 Tujuan Malam Gala Cinta Tanpa Sempadan diadakan adalah untuk memberikan sokongan kewangan khusus buat pusat perlindungan Persatuan Kebajikan Anak Pesakit HIV / AIDS Nurul Iman Malaysia (PERNIM). Malam gala tersebut juga bertujuan untuk mengumpul dana untuk disalurkan kepada Anak-Anak Anugerah Keluarga Besar Norlina Alawi Berhad (KBNAB).



Di atas hadiah Tiket Eksklusif Bersama Dato Rossa,, Dato Jamal Abdillah & Afgan
Macam mana dapat tiket ni?
Suami ambe menang pemanggil terpantas di Sinar fm pada 12 Feb 2014 kira2 jam 4.30 petg..
Nyanyi lagu Afgan bersama Dj Fia..
 Majlis di acarakan oleh AG Hot Fm & Neelofa

Pertama kali hadir majlis hiburan camni...sedikit teruja...huhuuu..

 Suami bersama artis kegemaran dia..Afgan..

 Momen yang ambe terlepas..ni dari hp suami ambe...Masa ni Rossa bagi Pose special untuk aku..tapi..aku xbersedia time tuuu..uwwaaa...

 Eksklusif Winner Bersama Dato Rossa

 Sessi temuramah bersama wartawan TV3

 Suamiku..

 Nak snap kat pentas xnmpak..snap kat screen jelaa.

 Comelnyaa Rossa

 Bersama Shiha

Bersama Anzalna Nasir

Antara artis yang ambe nampak lagi Nasha Aziz, Intan Ladyana...

Okeh..Itu sahaja noted ambe...

NOtED..!!!

JOM BERAMAH MESRA

KLIK BANNER UNTUK JOIN

Salam 1 Malaysia. Segmen terbaru kini dilancarkan! Tujuan segmen ini diadakan untuk beramah mesra sesama blogger. Yang tak kenal, kini boleh berkenal-kenalan. Menambah rakan maya. Yang bestnya segmen ini menyediakan hadiah menarik buat pemenang bertuah!

HADIAH:
Tafsir pimpinan Ar Rahman kepada pengertian Al Quran
Jam tangan 2x
Dress
Fridge magnet 2x

Segmen Jom Beramah Mesra dianjurkan oleh Yumida dan ditaja bersama blogger Mselim, Tri Globe Dynasty, Bifa’s Vendor & Pena Bulu Ayam.

TAMAT: 21 FEBRUARI 2014 – Jam 11.59 malam

PULAU PERHENTIAN - PART 4 - SNORKELING

Haa....sebelum ambe cite lebih lanjut pasal aktiviti snorkeling ni...
Ambe nak tanya...kawan-kawan kenal tak dia ni?
macam pernah nampak tak?
ambe mula-mula tengok dia ni pun macam xpercaya je..
 Haa...kalau tak ingat...
Tengok gambar yang ni ingat tak?
Lau zaman kanak-kanak dulu layan jugak la sebab cite kanak-kanak kan..
Cili..cili..cili padi...
Gmbar atas tu gambar rupa sekarang kanak-kanak yang bawak watak shafik tuu
Dah jadi bapa orang pun...

Kenapa dan mengapa ambe cite pasal dia neh?
Sebab dia laa instructor snorkeling kami pada hari itu....
Cerita pasal snorkeling....ambe mang puas hati ngan khidmat yang dieorang berikan...terutama abg mad pemandu kami....yang berpengalaman ...Abg mad dibantu oleh Shafik & Lynn bertanggungjawap membawa kami ke port2 terpilih....iaitu tengok coral di Turtle Beach, Tengok penyu di Pulau Besar, Tengok Shark, Snorkeling kawasan rumah api dan santai di Romantic Beach...
---------
Baru ambe tauuuu..ambe ni mang sangat penggeli dengan hidupan beralun...licin...& Pelik!!!
Ambe banyak jaga anak atas bot...dari selam....sebab apa?
Ambe tengok batu2 cantik di dasar laut tu macam raksasa yang nak menyerang ambe...
Paling tak tahan,,,ambe terus naik ke darat pas tengok Ibu Gamat,,heeee,,,,lintah koottt...
Layan jela gambar-gambar kami ni..tapi xsempat nak snap masa penyu timbul...masa tu duk teruja kaan..poyo..kih3

Ni jalan nak gi gathering grup snorkeling...

Taxi-taxi

 Jalan

Lambat nya Pak Cik Mad nehh.....xsabar nak snorkeling...hik3

 Sementara menunggu peserta yang lain..


1st port....Turtle Beach



Tengok ayah jew....Zaryth tunggu....



Berenti makan kat Kampung Nelayan

Last Port..Romantic Beach


Yang lain xdan nak amik...duk pegang Zaryth tido segala...Ni pun nasib baik ada pelancong luar yang sukarela nak tolong amik gambar kitaorang..TQVM..
Tu saja laa dulu my Noteeee....

PULAU PERHENTIAN- PART 3

 Aktiviti hari pertama...
Ambik teksi ke Pulau Perhentian Besar...
Survey laa harga....harga dieorang bagi lebih kurang je sume.
Kami amik ni RM20 1 hala.../seorang
Pergi sana mandi je....minum petang di Pulau Perhentian Resort
 Ni semua rupa teksi nya ok...


Seronok je tengok gambar anak senyum macam nehh..

Ala...nmpak jugak kepala budak sorang nehh.,...huuhuu

Muka orang sejuk mandi pantai..


 Kih3...menguap tuhhh
 Sejuk laaa ibuu....budak beyark dalam seluar,,,,kih3..
 Minum shake di Senja Cafe,,Coral Bay...

Pemandangan jeti Coral Bay dari Senja Beach...

 Laut membiruu...
 Haaa..korang jangan pulak pikir Pulau Perhentian ni macam Pulau Langkawi,,Pulau Pangkor....Sini mang untuk yang nak hirup udara pulau semata-mata...tak ada kereta motor...ada pun kat kampung Nelayan yea...

Next : Cerita Snorkeling

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...