PULAU PERHENTIAN - PART 4 - SNORKELING

Haa....sebelum ambe cite lebih lanjut pasal aktiviti snorkeling ni...
Ambe nak tanya...kawan-kawan kenal tak dia ni?
macam pernah nampak tak?
ambe mula-mula tengok dia ni pun macam xpercaya je..
 Haa...kalau tak ingat...
Tengok gambar yang ni ingat tak?
Lau zaman kanak-kanak dulu layan jugak la sebab cite kanak-kanak kan..
Cili..cili..cili padi...
Gmbar atas tu gambar rupa sekarang kanak-kanak yang bawak watak shafik tuu
Dah jadi bapa orang pun...

Kenapa dan mengapa ambe cite pasal dia neh?
Sebab dia laa instructor snorkeling kami pada hari itu....
Cerita pasal snorkeling....ambe mang puas hati ngan khidmat yang dieorang berikan...terutama abg mad pemandu kami....yang berpengalaman ...Abg mad dibantu oleh Shafik & Lynn bertanggungjawap membawa kami ke port2 terpilih....iaitu tengok coral di Turtle Beach, Tengok penyu di Pulau Besar, Tengok Shark, Snorkeling kawasan rumah api dan santai di Romantic Beach...
---------
Baru ambe tauuuu..ambe ni mang sangat penggeli dengan hidupan beralun...licin...& Pelik!!!
Ambe banyak jaga anak atas bot...dari selam....sebab apa?
Ambe tengok batu2 cantik di dasar laut tu macam raksasa yang nak menyerang ambe...
Paling tak tahan,,,ambe terus naik ke darat pas tengok Ibu Gamat,,heeee,,,,lintah koottt...
Layan jela gambar-gambar kami ni..tapi xsempat nak snap masa penyu timbul...masa tu duk teruja kaan..poyo..kih3

Ni jalan nak gi gathering grup snorkeling...

Taxi-taxi

 Jalan

Lambat nya Pak Cik Mad nehh.....xsabar nak snorkeling...hik3

 Sementara menunggu peserta yang lain..


1st port....Turtle Beach



Tengok ayah jew....Zaryth tunggu....



Berenti makan kat Kampung Nelayan

Last Port..Romantic Beach


Yang lain xdan nak amik...duk pegang Zaryth tido segala...Ni pun nasib baik ada pelancong luar yang sukarela nak tolong amik gambar kitaorang..TQVM..
Tu saja laa dulu my Noteeee....

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih Daun Keladi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...