KAD UCAPAN HARI RAYA

Assalamualaikum, selamat pagi..
NS dari semalam duk merindui zaman budak, zaman remaja..kenapa?
Di zaman itu NS aktif berbalas dan berkirim-kiriman kad raya dengan sanak saudara dan rakan-rakan.
Tapi sejak memasuki alam dewasa ini, tradisi berbalas Kad ucapan Hari Raya ini seakan pupus ditelan dek zaman.
Sejak awal Ramadhan NS banyak melihat rakan-rakan blogger menganjurkan segmen kad ucapan hari raya membuatkan seakan tradisi kad raya ini berkembang kembali. Mungkin tahun sebelum ini NS tidak perasan sebab NS baru aktif berblog dalam masa 1 tahun kebelakangan ini. Tapi tahun ini NS tak ada menyediakan kad raya lagi..In Shaa Allah tahun depan...

 Dulu seronok...siap pasang langsir..tukar sarung kusyen...mula menggantung kad kad raya pada dinding...posmen datang rumah mang seronok betul...best kumpul kad ucapan nii..

 Kad cantik macam ni bila dah remaja sikit

 Kad raya kartun mang menjadi pilihan masa budak-budak dulu...suka baca kad ucapan hari raya  dialog kartun tuu.

Yang ini kad raya matang sikit...hihiihi

Jom apa lagi...join segmen kawan-kawan blogger yang menganjurkan segmen kad raya ini seperti :

hah tu xkira lagi blogger lain..
Jom kita meriahkan lagi Aidilfitri 2014.

17 comments:

  1. betul lah..teringat zaman sekolah dlu...
    cian posmen..kena anta kad raya yg sgt banyak ke umah..
    hampir setiap hari..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. HEheh...posmen mcm ulg alik mai umah kite je kn...

      Delete
  2. dah makin besar ni, makin kurang dapat kad raya kan..

    ReplyDelete
  3. singgah jumaat
    hari ini anum mc badan x sehat

    ReplyDelete
  4. siap kumpul siapa yg paling byk terima kad raya...hehehe

    ReplyDelete
  5. kalau dulu2 boleh la nak kumpul kad raya kan..skang nie kene print out lak dh sebab semua duk anto thru email, wassup ngan fb..ahahha

    ReplyDelete
  6. Masa uncle kecik2 kad-kad ni pon belom ada... masa tu kitorang hantar ucapan pakai kepulan asap....

    hehe

    ReplyDelete
  7. Sha, kak ana masa sekolah menengah memang tak ramai murid Melayu hanya dua orang perempuan 7 lelaki,yang lain Cina dan India,tiap kali raya memang teballah koleksi kad raya dari kawan2,siap boleh gantung2 buat deko kat dinding rumah.Paling best dapat yang special dari someone tu, ada lagu2 hehehe

    ReplyDelete
  8. kad banyak jenis. semua cantik2. hehe

    ReplyDelete
  9. kan..kad raya nih nostalgia kan

    ReplyDelete
  10. salam ramahan salam ukhwah... mmg serono time kecik n remaja dl guk himpun kad raya gantung kat rumah... sekarang tiada lagi tak cukup nak gantung... hihi

    ReplyDelete
  11. Kalau dulu2x..dapat Paling banyak dpt kad raya yg paling rase hebat..hihihi

    ReplyDelete
  12. best dapat kad raya mcm dapat kad birthday..heheh..

    ReplyDelete
  13. best ek.. dulu2 siap gantung2 kad bagai.. bangga ble tgk kad kite plg byk. heheh..

    ReplyDelete
  14. Best kan kak memori dulu2 beraya dgn kad raya

    ReplyDelete
  15. nostalgik la...

    P/S: Salam lebaran. Taqaballahu minna wa minkum

    ReplyDelete

Terima Kasih Daun Keladi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...