TUTORIAL TEKAN GAMBAR AKAN KE LINK BARU

Hari ini ambe nak join 1 segmen..tapi xreti nak linkkan gambar tu...xpernah buatkan....jadinya xreti..lepas google..ambe berjaya...jadinya ambe nak kongsi la kat sini..

1. Create a new post.
2. Upload gambar yang kekawan nak.
3. Tekan gambar tu, then gambar akan jadi highlight macam ni

4. Bila dah highlight biru, Tekan  LINK yang ada kat menu di atas tu.

 5.  Bila tekan LINK akan keluar window ni pulak,

6. Copy & paste link yang  kekawan nak letak tu kat ruang Web address. Haa, bila tekan gambar tu, akan ke link yang kekawan nak. Link tu kekawan kena paste kan ruangan web address.
7. Last,,,kekawan boleh Publish post sekarang!!!

Sekian dulu..

2 comments:

  1. Ein follow.. follow ein kembali http://cuttiejump.blogspot.com/2013/12/cheese-yang-meleleh-leleh.html

    ReplyDelete

Terima Kasih Daun Keladi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...